Fotoblog – Dagje uit met de jeugd


Een dagje uit met de jeugd van Wells of Joy…

Elke maand sparen we een bedrag voor het jaarlijkse uitje met onze jeugd.  Elk jaar proberen we naar een andere plek te gaan zodat ze de kans krijgen om iets meer van hun prachtige land te zien.

Vorige week vrijdag was het weer zover, het jaarlijkse uitje van de jeugd van Wells of Joy. Om een uur of acht s morgens stap ik samen met Sarah en Eva in de auto, ze hebben vakantie, dus mogen ze mee. Onderweg pik ik mijn Malawiaanse vriendin Mary op. Ze wil graag mee om het programma een keer te zien.

Wij gaan de kinderen van het centrum in Mnyaka ophalen, de kinderen van het andere centrum worden door twee andere auto’s opgehaald. De kids staan allemaal al klaar en we gaan snel op pad. Zoals ieder jaar hebben ze hun mooiste kleren aangetrokken.

Dit jaar blijven we dicht bij huis om de kosten een beetje te sparen. We hebben korting gekregen om een dag op Game Haven Lodge te zijn. Het is een park waar je kunt overnachten met een restaurant, een mooie speeltuin en een klein wildpark op maar 20 minuten rijden van de centrums van Wells of Joy.

 

DSC_1803 DSC_1801

 

Wij mogen met korting een rit maken met een grote safari auto. We zijn met 50 kids, dus we gaan in groepen; de rest blijft achter en kan in de speeltuin spelen.

DSC_1814 DSC_1819 DSC_1844 DSC_1850 DSC_1853 DSC_1864

Na de rit gaan we naar de barbecue plek, prachtig gelegen aan het Lake Mvumbwe. Ik hoor James, een jongen van 15 zeggen: ‘Dit is echt gaaf!’. Ik ben blij dat hij erbij kan zijn. Hij is vaak ziek en vorige maand lag hij zelfs nog in het ziekenhuis.

Mister Kaghame van Scripture Union is met ons meegegaan en geeft de kids Bijbelonderwijs. Dat doet hij op zo’n leuke manier!  Hij gebruikt spelletjes en heeft aan de hand daarvan een les over bijvoorbeeld de vraag: ‘wat is zonde?’ en ‘wat betekent genade?’. Maar ook speciaal voor de tieners over het aangaan van relaties en wat daarin belangrijk is. De kids doen enthousiast mee en hebben het prima naar hun zin.

DSC_1923 DSC_1938 DSC_1955

Een aantal leiders heeft ondertussen alle worstjes gebarbecued: tijd om te eten!

DSC_1922DSC_1959
DSC_1972
DSC_1975

Nog een paar spelletjes…

DSC_2047 DSC_2027

…en dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Iedereen is het erover eens: het was een fantastische dag!

 

DSC_1982 DSC_1984