Update noodhulp


Beste mensen,

Het is nu ruim 4 weken geleden sinds de grote problemen door de vele regenval zijn begonnen. Een aantal weken geleden gaven de weerberichten aan dat er weer overmatig veel regen zou vallen, maar gelukkig is dat niet gebeurd. We hebben nu normale regens, maar omdat veel huisjes op het punt van instorten staan, horen we nog na elke regen van opnieuw ingestorte huizen.

We zijn heel dankbaar dat er na onze nieuwsbrief over de problemen veel geld is binnengekomen voor noodhulp. Van een gedeelte daarvan hebben we een eerste noodhulpactie  gedaan. In de eerste week hebben we met name plastic uitgedeeld. Dat zijn grote vellen plastic die mensen gebruiken om een soort noodmuur te maken, op de plaats waar de muur is ingestort en waar ze andere muren mee bedekken om te voorkomen dat bij verdere regens de andere muren nog meer water opzuigen en ook dreigen in te storten. 

Vorige week hebben we aan onze patiënten dekens, een voedselpakketje, zakken maïs en emmers met deksels uitgedeeld. De emmers worden gebruikt om water veilig te bewaren.  Hieronder een fotoverslagje. Met de 50 kg maïs kan een gezin 1 tot 2 maanden vooruit.

De rest van de binnengekomen fondsen zullen worden gebruikt voor extra voedselhulp aan de ergst getroffenen en voor hulp bij het (her)bouwen van de huisjes. Eerste prioriteit hebben daarin de weeskinderen Emily en Derick. Hun hutje is volledig ingestort en zij wonen nog steeds op ons centrum. We hopen snel met de bouw te kunnen beginnen.

 

Mensen wachten...

Mensen wachten…

Terwijl wij ons voorbereidden…wie heeft wat nodig??

Terwijl wij ons voorbereidden…wie heeft wat nodig??

 

20150213-3_Bijbeloverdenking

20150213-4_Hulp

We beginnen met een Bijbeloverdenking…de hulp die we krijgen komt uit Nederland maar uiteindelijk komt het van God, laten we Hem danken!             Vrijwilligers helpen graag!!
20150213-5_Hulp20150213-6_Zakken

En dan begint het uitdelen…

Sommigen moeten een zak maïs delen..

Sommigen moeten een zak maïs delen..

 

20150213-9_Uitdelen 20150213-8_Uitdelen

Met verbazing kijk ik naar de vrouwen, die zomaar even met 50 kg+ kind op de rug weglopen. Ik weet dat de meesten zelf amper 50 kg wegen. Wat heb ik een bewondering voor ze!!

20150213-10_Uitdelen

20150213-11_Uitdelen

 

Een aantal vrouwen komen ons speciaal bedanken en een van hen vraagt zelfs of we de mensen in Nederland willen bedanken…bij deze!!

James en z´n moeder, allebei HIV-patiënt in ons programma..ik merk dat ze blij en opgelucht zijn.

James en z´n moeder, allebei HIV-patiënt in ons programma..ik merk dat ze blij en opgelucht zijn.

 

20150213-14_Uitdelen 20150213-13_Uitdelen

En dan zo snel mogelijk naar huis, want er komt een stevige regenbui aan…

20150213-15_Uitdelen